Díjazott játékaink

Dragons kártyajáték

Elfenland társasjáték

Escape társasjáték

Finca társasjáték

Inkognito társasjáték

Istanbul társasjáték

Mamutvadász társasjáték

Parfüm társasjáték

Santiago de Cuba társasjáték

Stone Age társasjáték

Hadara társasjáték

Atlantica társasjáték

A minden évben egy szakmai zsűri segítségével számos társasjátékot válogatnak ki, amelyek aztán indulhatnak az Év Társasjátéka címért. A díj célja, azonban nem csupán egy egyszerű elismerés, hanem iránymutatás a társasjátékok kedvelőinek.

Napjainkban rengeteg játékkal találkozhatunk a boltok polcain, és gyakran komoly fejtörést okoz a megfelelő játék megtalálása, kiválasztása. Ebben az óriási játék választékban segít tájékozódni a Magyar Társasjátékdíj: a célja, hogy játékkedvelők, játékot keresők és az érdeklődők figyelmét felkeltse, a termékválasztásukat pedig tanácsokkal és tippekkel segítse.

A MATE díjra jelölt játékok között változatos családi társasjátékok, logikai társasjátékok és sok más társasjáték típus megtalálható, így biztosítva a változatosságot.

A Piatnik játékai több alkalommal kerültek már a díjra jelöltek közé. Bízunk benne, hogy MATE díjjal kitüntetett játékainkban, minden kedves vásárló nagy örömét leli!

Nézd meg a Magyar Társasjátékdíj zsűrije által elismert játékainkat!

Elfenland társasjáték

Escape társasjáték

Finca társasjáték

Mamutvadász társasjáték

Parfüm társasjáték

Santiago de Cuba társasjáték

Stone Age társasjáték

A Mensa Társasjátékverseny évente kerül megrendezésre, amely során jobbnál jobb társasjátékok versengenek az elismerésért.

A kizárólag hazai fejlesztésű vagy magyar kiadású játékok versenyét 2009 óta rendezik meg. A díj alapötlete, az amerikai Mensa Select díjból ered, ami mára az egész világon elfogadott elismeréssé nőtte ki magát.

Mensa Társasjátékverseny célja egyrészt az, hogy a társasjáték vásárlás előtt állók döntését segítse, másrészt pedig az, hogy a hazai társasjáték kultúra fejlődését támogassa. A díjban részesülő kiadók, a nyertes játékukat az elismerést bizonyító matricával is elláthatják, ami szintén segítheti a játék vásárlók döntését. A díjazott játékok, pedig garantált szórakoztatást ígérnek! Akár családi társasjátékot, akár felnőtt társasjátékot, akár egy izgalmas logikai társasjátékot keresel a Mensa Társasjátékversenyen elismert játékokban nem fogsz csalódni!

A különböző kategóriákban odaítélt címet, már számos Piatnik társasjáték is elnyerte.

Az alábbiakban böngészhetsz a Mensa Társasjátékverseny győztes Piatnik játékai között!

A Spiel des Jahres Az év játéka egy 1978-ban alapított, évenkénti odaítélésű díj társasjátékok számára. A díjat egy társasjáték-kritikusokból álló zsűri ítéli oda.

A díjat „Családi társasjáték” kategóriába eső játékok nyerhetik el.

Külön kategóriát hoztak létre a gyerekeknek szóló társasjátékok számára „Az év gyerekjátéka” néven.

2011-ben a zsűri létrehozott egy új kategóriát ezeknek a játékoknak is, Kennerspiel des Jahres néven, melyet magyarul „Az év gémerjátéka” néven neveznek. Gémerjáték minden olyan társasjáték, mely bonyolultabb és hosszabb játékidejű, mint a családi társasjáték, valamint inkább felnőtt korosztálynak szól.

Speedy Roll társasjáték

TOP